woensdag

Apple en Nike

In mei werd bekend dat sportfabrikant Nike met computerfabrikant Apple samen ging werken. Het resultaat is nu in winkels van de fabrikanten gepresenteerd. De samenwerking heeft de Nike + iPod voortgebracht

Sensor
De set combineert het muzikale van de iPod Nano met het sportieve van een sportschoen. De Nike + iPod set levert een sensor die in een speciaal gefabriceerde Nike schoen past. Deze sensor geeft draadloos gegevens aan de iPod door.

Ontvanger
De iPod ontvangt de gegevens via een kleine ontvanger die onderop de iPod geplaatst kan worden. Op het scherm van de Nano kan gelezen worden hoe ver gelopen is en hoe lang je al sport. Verder geeft de muziekspeler aan hoeveel calorie├źn je inmiddels verbrand hebt. Daarnaast is de songtitel van de muziek ook te lezen.

Synchronisatie
Na het sporten kan de informatie van de gelopen afstand, de snelheid en dergelijke gesynchroniseerd worden met de computer. Op internet kan vervolgens ook nog een schema voor het hardlopen opgesteld worden. Verder is daar een mogelijkheid om met sporters over de gehele wereld resultaten te vergelijken. Of met vrienden die ook in bezit zijn van het Nike + iPod systeem.

Stem Een extra service dat in het pakket is opgenomen is de voice feedback. Een mannelijke of vrouwelijke stem vertelt, als het systeem is ingeschakeld, wanneer je bijvoorbeeld halverwege bent of bijna bij het finishpunt bent. De set wordt verkocht voor 29 dollar (ongeveer 23 euro) en is vooralsnog nog niet in Nederland verkrijgbaar.

De afbeelding laat zien dat de sensor in de schoen geplaatst moet worden (links). De ontvanger wordt onderin de iPod geplaatst (midden). En de gegevens van de sensor worden tijdens het rennen naar de ontvanger gecommuniceerd (links).

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage