maandag

Lopen en zakendoen

Het zakenleven heeft het hardlopen ontdekt. Steeds meer bedrijven sponsoren grote loopevenementen en lopen in teamverband mee. Ook worden er steeds meer zaken gedaan voor en achter de finishlijn.Want hardlopen is de sport van de baas.
Zelfs de aanhoudende hitte weerhoudt verwoede hardlopers niet van hun dagelijks blokje om. En verwoede lopers zijn er veel: bijna één op de tien Nederlanders loopt minstens één keer per week hard. Hoe populair de sport is, blijkt uit de inschrijvingen voor grote loopevenementen, zoals de Dam-tot-Damloop en de marathon van Rotterdam.
Ook bedrijven doen steeds vaker mee. In speciale bedrijvenlopen proberen collega's het uiterste uit zichzelf en elkaar te halen. De inschrijving voor de wedstrijden is maanden tevoren al overtekend.
Maar het hardlopen gebeurt ook steeds vaker met klanten en zakenpartners.
Zo liep PricewaterhouseCoopers vorig jaar met partners en klanten de marathon van New York, vertelt Louran van Keulen, adjunct-directeur van de atletiekbond KNAU. "En nu zijn ze aan het trainen voor de marathon van Boedapest."
Hardlopen een gunstig effect op het ziekteverzuim. "Sterker nog, mensen die regelmatig hardlopen, presteren beter." In een gezond lichaam is een gezonde geest tot meer in staat.
Ook zijn er clubjes van zakenmensen die hardlopen, zoals de Rotterdam Running Ambassadors. Daar gaan zakendoen en lopen hand in hand.
"Doordat je samen met andere ondernemers loopt, kom je op een informele en sportieve manier met elkaar in contact. Het geeft je een vrijheid om over zaken te praten. Het is niet zo geforceerd."

Bovendien is hardlopen de ideale afleiding tijdens een zakenreis. Waar een zakenman ook ter wereld is, hij loop elke dag buiten of op de lopende band in het hotel." Anderen vertellen over andere kenmerken van het hardlopen, die opvallende overeenkomsten vertonen met eigenschappen die in het zakenleven goed van pas komen.

Zo zijn hardlopers doorzettters, die hun grenzen willen verleggen. Als dat niet lukt door tot het gaatje te gaan, dan gaan ze gewoon verder. Ze laten zich niet snel uit het veld slaan. Geen onhandige eigenschap bij een reorganisatie. Ook is lopen een eenzame en verslavende bezigheid, lees je in Ik loop dus ik besta. Misschien wel net zo eenzaam en verslavend als macht.

Dit is een ingekort artikel uit de Spits: voor originele versie klik je op de titel van dit artikel

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage