maandag

Atleet Wanjiru naar Rotterdam


Atletiektopper Samuel Wanjiru komt opnieuw naar Nederland. De jonge Keniaan verschijnt zondag 10 september aan de start bij de derde editie van de Fortis 1/2 Marathon Rotterdam, naast onder andere ondergetekende.
Vorig jaar maakte hij grote indruk door als eerste te finishen in een wereldrecord: 59.16. Daarmee was hij één seconde sneller dan zijn legendarische landgenoot Paul Tergat, de oude recordhouder.
Inmiddels is Haile Gebrselassie in bezit van het wereldrecord halve marathon (58.55), maar Wanjiru is nog altijd de snelste junior aller tijden. De op 10 november 1986 geboren atleet woont en traint in Japan. In maart kwam hij naar Europa om in Portugal de halve marathon van Lissabon te lopen. Ook toen bleef hij binnen het uur: 59.37.
Wanjiru is tevens de snelste junior ter wereld op de 10.000 meter met een tijd van 26.41,75. Die prestatie leverde hij vorig jaar bij de Van Damme Memorial in Brussel.
De Fortis 1/2 Marathon Rotterdam heeft in twee jaar tijd een internationale reputatie opgebouwd.
In 2004, tijdens de première van het evenement, liep Robert K. Cheruiyot de beste wereldseizoentijd. Het snelle parcours is niet alleen voor de topatleten een reden om in Rotterdam te lopen, ook de belangstelling onder de recreatieve lopers neemt jaarlijks toe.
Naast de halve marathon kunnen deelnemers zich ook aanmelden voor de AD 10 km loop.
Inschrijving is mogelijk via http://www.fortishalvemarathon.nl/.

volgend nieuws

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage